My Jesus

0
196

De piepjonge Anne Wilsons ‘My Jesus’ is heel populair geworden in de Verenigde Staten van Amerika met haar debuut cd. De titelsong ‘My Jesus’ kwam in de top 10 van de christelijke hitlijst in Amerika. Het bijzondere aan deze cd is dat het voor meer dan de helft uit live opnames bestaan.

In de titlesong ‘My Jesus’ spreekt Anne de luisteraars aan die tegenslag ervaren. Ze getuigt wat Hij (voor haar) gedaan heeft en roept op om ook jouw leven door Hem te laten veranderen. Het rocknummer heeft country-music kenmerken met een heel aanstekelijke thema.

Het rocknummer ‘Devil’ heeft Bluegrass kenmerken. Anne zingt dat de duivel helemaal fout is en dat hij geen grip had op de Here Jezus. Daarom kunnen gelovigen ook vrijgezet zijn van hem. Waarschijnlijk het beste nummer op deze cd.

Het lied ‘Something about that Name’ is een rocknummer met een stevige beat. Anne wijst er op dat gelovigen nooit mogen vergeten dat ze Hem nodig hebben. In het country-rocknummer ‘No place like home’ (live) vertelt Anne over haar verlangen naar thuis. Maar dan het leven op het platte land van de Verenigde Staten van Amerika. Het langste nummer op deze cd.

In het Bluegrass country-rocknummer ‘Boondocks’ (live) vertelt Anne over haar achtergrond in het bergland waar ze vandaan komt. Daar heeft ze alles geleerd en dat heeft haar gevormd. Ze schaamt zich er niet voor. Dit is waarschijnlijk een van de beste nummers op deze cd.

De live-versie van de titelsong ‘My Jesus’ (live) brengt Anne en de muziek veel ‘dichterbij’ dan de studio opname op deze cd. Ook zingt ze het lied beter en mooier. Hetzelfde geldt voor de uitvoering van ‘Devil’ (live) en ‘Something about that Name’ (live).

Evaluatie
Dat ‘My Jesus’ zo populair werd is begrijpelijk als je het nummer hoort. Het is een mooi en pakkend lied. Maar ook de overige liederen mogen er zijn. Anne heeft een soms wat rauwe zangstijl, maar over het geheel een prachtige stem. Maar soms spreekt ze wat binnensmonds en met een Kentucky accent. Liedteksten geven dan uitkomst.

Dit is speciale (Bluegrass) country muziek en de liederen spreken ook over het landleven, waar de familie logischerwijs een grote rol speelt. Anne beschrijft zich als een country-girl.

Op deze cd is het grote verschil tussen studio en live opnames te horen. Onvergelijkelijk. Smaken verschillen, maar de live opnames zijn veel levendiger, echter en warmer.

Deze cd wordt aangeraden.


Wilson, A., My Jesus. 2021, Sparrow Records, Distributie: 3:16 Europe, c.29 min., € 12,39, ISBN: 602438498871.