Psalm 84 inspireert zangeres Dayenne Mulder

0
236

“Mijn hart, mijn lijf, roepen om de levende God. Beter één dag bij U te zijn dan duizend daarbuiten.” In maar liefst twee liederen op haar ep liet singer-songwriter Dayenne Mulder zich inspireren door Psalm 84. De ep ontstond na een heftige periode toen haar derde kind al na 31 weken zwangerschap werd geboren. “Je wordt stilgezet, ziet wat er dan overblijft, waar je fundament op is gebouwd. Je ziet nog scherper hoe je relatie met God is.”

“Meer dan eens ben ik achter mijn piano gekropen om God te aanbidden, Zijn aanwezigheid te zoeken en me te richten op Hem. In de muziek, in die momenten van tijd met God, voel ik Zijn liefde,” vertelt Dayenne Mulder. “Vanuit die momenten van aanbidding ontstonden teksten en melodieën die samenvloeiden tot nummers.”

Verlangen
Ze dacht er zeker niet meteen aan om iets uit te brengen. “Af en toe heb ik dit durven delen, maar vaker nog hield ik dit voor mezelf uit onzekerheid, twijfel en angst.” Langzaam groeide het verlangen hier wel iets mee te doen. “God liet als in een visioen zien dat ik zelfs op een dag een cd mocht maken, maar het was nog niet de juiste tijd… Daarna volgde er voor mij en mijn gezin een heftige periode waarin mijn derde zwangerschap alles behalve vlekkeloos verliep. Er was veel spanning en twijfel over de afloop ervan.”

Wonder
“Het is alleen maar een wonder en zegen te noemen dat er na 31 weken zwangerschap een gezonde jongen is geboren”, legt ze uit. Hij mocht na een verblijf van vijf weken in het ziekenhuis naar huis. “Deze periode heeft veel impact gehad op mij en mijn gezin. Je wordt stilgezet, ziet wat er dan overblijft, waar je fundament op is gebouwd. Je ziet nog scherper hoe je relatie met God is.”

Puzzelstukjes
In het nummer Deel Het geïnspireerd op Psalm 84 en 91 zingt ze: “In een tijd van wachten, in een tijd van geduld, in een tijd van loslaten, verlangens onvervuld, is er één ding vast. Een vesting, een burcht waar je altijd alles kan delen. Je strijd, je denken, al je emoties, alles is bij Hem bekend.”
Na die heftige periode viel alles als puzzelstukjes in elkaar. “Ik kreeg een groot verlangen om deze pittige tijd om te zetten in nummers en hiermee een ep te maken. Als een getuigenis, nalatenschap voor mijn kinderen, maar zeker ook als bemoediging voor iedereen die het hoort. Want al komt deze muziek uit een specifieke tijd voor mij, ik denk dat de tekst vrij ingevuld kan worden als je zelf door een moeilijke periode gaat of erop terug kijkt.”
Ecovata verzorgt de verspreiding van de ep Alles is voor U. De titeltrack is sinds kort ook op YouTube te beluisteren.