Timeless

0
315

Op de cd ‘Timeless’ laat Heike Wetzel haar fluittalent horen met 14 gevarieerde instrumentale stukken. Heike heeft al 30 jaar ervaring in de muziekwereld. Ze heeft de cd bedoeld ter bemoediging en vreugde.

Heike wordt begeleidt door synthesizer, piano, percussie en gitaar. Deze cd is een compilatie van eerdere cd’s die ze heeft uitgebracht. De cd zit in een open te klappen cover waarop informatie over de muziek en een persoonlijke boodschap van Heike is te vinden.

De cd opent met het prachtige ‘Morning mood’ uit de Peer Gynt suite van E. Grieg. Daarna volgt de bekende melodie ‘Praise to the Lord’ gespeeld op een speelse, swingende en jazzy wijze. Heel sereen is ‘The swan’. Eveneens bekende balletmuziek van Saint-Saens. Op bijzondere, oosterse wijze vertolkt Heike het bekende barokstuk ‘Arrival of the Queen of Sheba’ van G.F. Händel.

Daarna volgt het mooie lied ‘Amazing grace’ begeleidt door piano. Enigszins jazzy gespeeld. Het rustige, populaire nummer ‘Tears in heaven’ van W. Jennings en E. Clapton wordt mooi weergegeven begeleidt door gitaar. Het bekende rustige popnummer ‘Can you feel the love tonight’ van T. Rice en E. John begeleidt door synthesizer en piano is een leuke afwisseling.

Het langste nummer op deze cd is het ‘Largo and Allegro from The Four Seasons’ van A. Vivaldi. Heike laat opnieuw horen dat een barok nummer prachtig kan worden omgezet in een moderne vertolking. Heike combineert hier twee klassieke muziekstukken begeleidt door synthesizer. Waarschijnlijk een van de beste nummers op deze cd.

Het oude lied ‘Entrust your way’ van B. Gesius stamt uit de reformatie begeleidt piano. Gespeeld op een jazzy wijze met behoudt van het oorspronkelijke middeleeuwse karakter. ‘Holy, holy, holy’ van J.B. Dykes is een bekend geestelijk lied uit de 19de eeuw. Prachtig gespeeld begeleidt door piano en synthesizer. Ook een van de betere nummers.

Het swingende, maar toch rustige rocknummer ‘You have mercy’ van A. Frey heeft Latin klanken. Op een cd van een Duitse artieste mag natuurlijk J.S. Bach niet ontbreken. Het overbekende ‘Jesu, joy of man’s desiring’ (Jesu bleibet meine Freude) is prachtige gespeeld begeleidt door piano. Waarschijnlijk het beste nummer op deze cd.

In het nummer ‘You raise me up’ van R. Lovland en B. Graham komt de melodie van een oude American gospel tot uitdrukking begeleidt door piano. Hoe waar is deze tekst. Hij heeft ons op doen staan, zodat we God kunnen eren en dienen. De cd eindigt met het opgewekte en jazzy gespeelde ‘Now, thank we all our God’ van J. Crüger opnieuw met Latijns-Amerikaanse tonen begeleidt door piano. Dit is opnieuw een liedtekst uit de Reformatie.

Evaluatie
Dit is een cd met heel gevarieerde, professionele instrumentale dwarsfluitmuziek. Van klassiek, kerkmuziek en gospel tot en met popmuziek. Een mooie blend met een jazzy tint. Een aanrader voor de liefhebbers.


Wetzel, H., Timeless. Free 3142. 2021, Continental Sound Music BV, Rotterdam, c.62 min., € 15,-, ISBN: 5061306913260.