Palestijnse vrouw wordt christen

0
318
Tijdens een bijeenkomst in Canada legde Sandra Solomon uit waarom echte vrede tussen Israël en de Palestijnen steeds moeilijker te bereiken is: ‘Ze geven de Joden overal de schuld van. Ze zijn blij wanneer er Joden worden gedood. Er is geen respect, geen liefde, geen vrede, alleen maar woede en haat tegenover anderen.’

Sandra Solomon is de nicht van Saher Habash, een van de oprichters van de regerende Palestijnse Fatach-partij en een van de leiders van de terreurcampagne die bekend staat als de Tweede Intifada.

Ze werd geboren in Ramallah en woonde later in Saoedi-Arabië. In beide plaatsen werd Salomon opgevoed tot gewelddaden tegen de Joden. Als kind leerde ze om ‘de Joden te haten, Hitler te loven en de Holocaust te prijzen’, vertelde Salomo deze maand in een interview met het Israëlische Channel 2 News.

Als jonge vrouw maakte Solomon snel kennis met de hardheid van de islamitische sharia, en was verontrust over de volslagen intolerantie tegenover alle niet-moslims, niet alleen tegenover de Joden.

Enige tijd na haar verhuizing naar Canada bekeerde ze zich tot het christendom en werd een fervent verdediger van de herboren Joodse staat. ‘De Staat Israël is niet geschapen om te worden uitgewist, maar om te blijven,’ zei ze.

Toen haar Israëlische interviewers vroegen of ze niet voor haar leven vreest, omdat het grootste deel van haar familie ​​om haar bloed vraagt, antwoordde Solomon: ‘Ik sta achter wat ik zeg en ik zal de waarheid vertellen, zelfs als het me op een dag mijn leven kost. Ik zal in ieder geval weten dat ik de eer heb gehad om voor de waarheid te sterven.’