Bijbels Museum laat expositie Tijd en Eeuwigheid voor zichzelf spreken

0
229

De Kloosterkerk en Escher in Het Paleis zijn vanaf begin deze maand de locaties voor de reizende tentoonstelling Tijd en Eeuwigheid, Poëzie in woord en beeld van het Bijbels Museum. Het museum wil de bezoekers met deze exposities ‘schoonheid, bezinning en bezieling’ bieden.

Tijd en Eeuwigheid toont papierkunstobjecten van Annita Smit naast nieuwe gedichten van vijf eigentijdse dichters: Gershwin Bonevacia, Babs Gons, Marjolijn van Heemstra, Iduna Paalman en Mustafa Stitou. “Het draait om de directe relatie tussen de kunst en de kijker: ‘Het hoofd mag uit, het hart mag aan’. Alle kunstwerken zijn door het thema ‘tijd en eeuwigheid’ geïnspireerd en dagen de bezoeker uit een verstilde ervaring (slow art) te beleven”, aldus bericht het museum.

“De tentoonstelling is niet alledaags ingericht. Er zijn geen bijschriften, sturende titels of analyses. Met alleen een introductietekst nodigt het Bijbels Museum de bezoeker uit met deze in de monumentale ruimtes geplaatste kunst een verstilde ervaring te beleven: wat maakt de kunst in jou wakker? Welke gevoelens, vragen, ideeën of inzichten brengt die naar boven?”

Bij de tentoonstelling gaat een – eveneens op dundrukpapier gedrukte – eenvoudige, gratis publicatie met een nieuw essay van filosofe Joke Hermsen, een introductie en de vijf gedichten.

Tijd en Eeuwigheid is in Den Haag te beleven t/m 19 september 2021. Meer informatie, openingstijden en reserveren op de website van het Bijbels Museum.