Petitie tegen schrappen bedenktijd abortus 15.000 keer ondertekend

0
229

De actie tegen het schrappen van de bedenktermijn voor vrouwen die abortus willen laten plegen, loopt nog steeds. Ruim 15.000 mensen hebben het manifest al ondertekend, zo meldt de stichting Schreeuw om leven.

“Meer dan 11.000 van hen hebben per e-mail nog eens bevestigd dat zij achter onze oproep staan om de bedenktijd bij abortus te behouden.” Iedere vrouw die een abortus overweegt, krijgt in Nederland minstens vijf dagen bedenktijd. Verschillende politieke partijen willen die bedenktijd afschaffen.

Samen met de SGP en de NPV (Nederlandse Patiënten Vereniging) heeft Schreeuw om Leven een website opgezet om op te komen voor het ongeboren kind en voor moeders die mogelijk spijt krijgen na een abortus. Op de site kan ook de petitie worden ondertekend.

Het is de bedoeling dat Schreeuw om Leven in oktober alle handtekeningen aanbiedt bij de Tweede Kamer. “De bedenktijd is voor het ongeboren leven in het leven geroepen. Toch hoor je de mensen die het willen afschaffen, uitsluitend over de vermeende betutteling van de vrouw, alsof de ongeboren mens niet bestaat!” schrijft de stichting.

Ze roept daarom iedereen die hierover bezorgd is, zich uit te spreken tegen het voornemen van de Tweede Kamer om de beraadtermijn uit de wet te schrappen. “Help ons te zorgen dat het ongeboren kind aan die laatste strohalm mag vasthouden.”

Stirezo (Stichting Recht Zonder Onderscheid), een onderdeel van Civitas Christiana en een van de ondersteunende partijen, plaatste op haar site onlangs een selectie van citaten van vrouwen die zich in verschillende bladen uitlieten over hun abortus(sen).