Evangelie moet ‘als explosieve bosbrand’ naar alle Nederlanders

0
188

Evangelist Warmolt Houwing is onlangs een online evangelisatieactie begonnen. Hij heeft alle geestelijke leiders in Nederland die hij kon vinden, benaderd om eraan mee te doen. Het gaat om twee boekjes die hij op de site lichtenwaarheid.nl heeft geplaatst.

Het zijn de boekjes Hoe zal dit allemaal aflopen? en Johannes Evangelie met passende uitleg. Ze zijn gratis te downloaden, maar zijn ook meteen te lezen. “Mijn idee is om deze boodschap in een bijlage per e-mail of met Whatsapp door te sturen naar familieleden, dierbaren, vrienden en bekenden, met als doel dat zij het Johannesevangelie gaan lezen. Want dan spreekt Gods Woord tot hen!”

Hij heeft zijn initiatief in eerste instantie bij predikanten, voorgangers, christelijke leiders van onder andere zendings-, jeugd- en studentenorganisaties bekendgemaakt. “In de hoop op een snelle verspreiding, precies zoals niet te stoppen explosieve bosbranden ontstaan.”

Houwing hield ooit, in 1997, de actie Brievenbus-97 waarbij 6,2 miljoen adressen het boekje Levensbelangrijke vragen in de brievenbus kregen. Hij heeft zich nu gewend tot het internet. “Ik geloof met heel mijn hart dat God deze actie gaat zegenen. Daarom vraag ik allereerst alle christenen om met mij te bidden om Gods zegen hiervoor, in actie te komen en er ook voor te blijven bidden.”

Onder andere het Reformatorisch Dagblad schreef iets meer over Houwings motief voor deze actie.

Foto: Warmolt Houwing schreef, samen met dirk van Genderen, over zijn bekering het boek Kapitein wordt Bijbelsmokkelaar (2013), dat tweedehands nog wel verkrijgbaar is.