Anki van Bruggen nieuwe manager van Medair Nederland 

0
170

Medair Nederland heeft in Anki van Bruggen een opvolger gevonden voor de huidige manager Plony Harteveld. Medair noemt de nieuwe vrouw ‘een ervaren professional en bewezen leider op het gebied van fondsenwerving, marketing, communicatie en ontwikkelingshulp’.

Van Bruggen is bekend met de Nederlandse, christelijke donateurs. Eerder woonde ze met haar man en kinderen drie jaar in DR Congo en daarna drie jaar in Benin. In Nederland werkte ze eerder bij Verre Naasten en sinds 2011 bij Red een Kind. Daar was ze manager fondsenwerving. Met ingang van dit jaar is ze manager van Medair Nederland.

Plony Harteveld draagt de komende maanden haar taken en verantwoordelijkheden aan haar opvolgster over. Ze blijft overigens bij Medair betrokken om haar kennis en ervaring te delen.

Vloek
Over haar motief zegt Anki van Bruggen onder andere: “Wij wonen in Nederland in een rijk land en krijgen veel kansen. Ik heb iets met mensen die aan de andere kant zitten, waar armoede en conflict dagelijks voelbaar zijn. Voor hen wil ik me inzetten, zodat er ook voor hen weer een toekomst vol hoop is. Armoede is een vloek, die zich vaak uit in zonden zoals liegen, bedriegen en stelen. Rijkdom is een zegen. Dat is een enorm voorrecht om in op te groeien.”

Medair is een door christelijk geloof geïnspireerde noodhulporganisatie die lijden verlicht op afgelegen en ontwrichte plaatsen in de wereld. Sinds 1989 helpt ze mensen in nood om een crisis te overleven en weer op eigen benen te staan.