Els van Dijk neemt afscheid als directeur van EH; opvolger gezocht

0
169

Els van Dijk neemt van de zomer afscheid als directeur van de EH, de Evangelische Hogeschool. Die functie bekleedt ze sinds 2001. Ze gaat nu met pensioen. De wervingsprocedure voor een nieuwe directeur start binnenkort.

“Els is van grote betekenis voor vele jongeren, de EH-achterban en vele christenen in Nederland. Met haar inspirerende teksten, luisterend oor, lezingen en overdenkingen weet ze de boodschap van God actueel en toepasbaar te maken”, aldus het persbericht dat van de EH uitging.

Volgens Cors Visser, voorzitter van het EH-bestuur, “doet het vertrek wat met de school”, maar: ”Mede door het werk van Els staat er een geweldig team collega’s dat vol passie werkt aan de missie en een gezonde organisatie.”

Zelf zegt de scheidende directeur niet uit te zien naar haar pensioen. “Ik bereik een bepaalde leeftijd, maar het vuur, de bezieling, de drive voor het werk en de missie van de EH wordt er bepaald niet minder op. Eerder het tegenovergestelde. Het belang van onze opleidingen zie ik in de context van de tijd waarin wij leven, alleen maar toenemen. Ik geniet nog van elk college dat ik mag geven, van de contacten en gesprekken met studenten, van de verbondenheid met collega’s en van alle relaties die ik in mijn netwerk rond de EH mag hebben. Zelfs de ideeën voor de EH zijn nog niet opgedroogd.”

Of dat betekent dat ze aan de EH docerend of anderzijds actief blijft, is echter nog niet te zeggen. “Of en hoe een eventuele betrokkenheid vormgegeven wordt, hangt af van de ontwikkelingen de komende tijd”, reageert Van dijk.

De EH rust jongeren toe om ‘steviger in het leven’ te staan, wie ze zijn en ontdekken wat echt van belang is. Ze helpt studenten met het ontdekken dat Gods liefde de beste basis is voor het leven en dat die liefde ‘alle aspecten van het dagelijks leven doortrekt’.