Harmen Niemeijer wordt nieuwe boegbeeld van Micha Nederland

0
158

Met ingang van vandaag heeft Micha Nederland een nieuwe directeur. Harmen Niemeijer (27) volgt Annemarthe Westerbeek op, die de afgelopen zeven jaar coördinator van de organisatie was. Zij wordt maandag directeur van A Rocha Nederland.  

Harmen Niemeijer studeerde facility management en werkte eerder voor World Vision. Het afgelopen half jaar werkte hij al voor Micha Nederland. Hij verving Westerbeek tijdens haar zwangerschapsverlof.  

Het bestuur van Micha Nederland is blij met de aanstelling van Niemeijer. Voorzitter IJmert Muilwijk: “Micha Nederland is een organisatie die kritisch in de samenleving staat en zich uitspreekt over maatschappelijk onrecht. We zien in Harmen Niemeijer bevlogenheid om op te staan tegen onrecht. Dat past precies in het beeld dat wij hebben bij een directeur van Micha Nederland.”

Niemeijer over zijn nieuwe rol bij Micha Nederland. “Het is duidelijk dat onze westerse levensstijl impact heeft op de wereld waarin wij leven. De meest kwetsbaren zijn vaak de dupe van keuzes die we hier maken. Daarover moeten we als maatschappij het gesprek niet uit de weg gaan en daarin zie ik voor de kerk een voortrekkersrol. Of in Micha termen: de kerk mag zich meer profetisch uitspreken over deze thema’s.”