3xM-partner roept op tot gebed voor situatie in Afghanistan

0
240

“Bid alstublieft voor ons en voor Afghanistan. We hebben uw gebeden en uw steun nodig.” Die noodkreet komt van de Afghaanse partner waarmee zendingsorganisatie 3xM sinds 2018 samenwerkt. Hij maakt maakt al zo’n 25 jaar tv-programma’s in het land.

“De situatie verslechtert met het uur nu de regering in handen is gevallen van de Taliban”, aldus de partner. “Ik weet nog hoe de Taliban 25 jaar geleden Afghanistan binnenvielen. Vandaag herhaalt de geschiedenis zich. Ik heb met Afghanen in het land gesproken en er heerst veel angst, vrees en hopeloosheid.”

“Bid alstublieft voor de kinderen die wees worden, de vrouwen die hun man verliezen, de jongeren die hun leven verliezen, de jonge meisjes vanaf 12 jaar die door de Taliban worden meegenomen om onder dwang te worden uitgehuwelijkt, en het hele land dat uit elkaar aan het vallen is. Te midden van dit alles is onze bediening nog belangrijker geworden. De laatste keer dat de Taliban Afghanistan veroverden, kende mijn familie Jezus niet. Vandaag is het onze levensmissie om Jezus bekend te maken, koste wat het kost.”

De partner vraagt mee te bidden dat de belofte van psalm 46 ook voor de Afghanen werkelijkheid zal worden:

Wereldwijd bant hij oorlogen uit
bogen breekt hij, lansen verbrijzelt hij,
wagens verbrandt hij in het vuur.
‘Staakt de strijd en erken dat ik God ben
verheven boven de volken, verheven boven de aarde’

Meer over het werk van 3xM in Afghanistan is de lezen op de site.