Adventskalender weer gratis te bestellen bij Bijbelgenootschap

0
162

Het wordt licht is dit jaar het thema van de adventskalender van het Nederlands-Vlaams Bijbelgenootschap (NBG). Tijdens Advent zijn licht en warmte zijn niet vanzelfsprekend.

“Duisternis en kou houden ons meer dan in eerdere jaren bezig”, aldus Anne-Mareike Schol-Wetter, hoofd Bijbelgebruik bij het NBG. “Letterlijk, omdat kosten voor licht en warmte de pan uitrijzen, en figuurlijk omdat de ontwikkelingen in de wereld ons angstig kunnen maken.”

“Voor de mensen in de Bijbel was dat niet anders. Toch stelt de Bijbel daar één belangrijk woord tegenover: licht. Van het eerste tot het laatste hoofdstuk lezen we dat Gods licht het wint van de duisternis. De adventskalender straalt die hoop uit.”

De kalender bevat elke dag een natuurfoto, een Bijbeltekst met toelichting en een vraag om de dag mee in te gaan. Hij is gratis aan te vragen via het bestelformulier bij het NBG.

Ik kan niet wachten
Het thema van het Bijbel Basics-adventsproject voor kinderen van 4-12 jaar is Ik kan niet wachten. Voor gebruik thuis is er een adventsposter met 29 stickers en een adventsboekje. Iedere dag van advent plak je een sticker op de poster en ontdek je welke Bijbelse personen wachtten op de vervulling van Gods belofte.

Voor gebruik in de kerk is er een soortgelijke poster. Het projectmateriaal is gratis te downloaden via bijbelbasics.nl, de adventsposter en het boekje zijn eveneens via de site van het NBG te bestellen.

Foto: uit de kalender bij 18 december (Lucas 1:13)