Wilfred Fijnvandraat nieuwe directeur Agapè

0
343

Wilfred Fijnvandraat start per 1 februari 2021 als directeur van Stichting Agapè. Hij neemt het stokje over van Duurt Vonck, die zijn focus binnen de organisatie verlegt naar City Movements. Fijnvandraat neemt een geloofsstap en legt zijn functie als directeur bij een groothandel in de bouw neer om aan de slag te gaan bij deze evangelisatie-organisatie.

Het voeren van het geloofsgesprek als drijfveer om aan de slag te gaan

Hart voor geloofsgesprekken
Door zijn ervaring als directeur in het bedrijfsleven en zijn hart voor het voeren van geloofsgesprekken, zowel tussen christenen als met niet-christenen bleek hij al snel een passende kandidaat te zijn voor deze functie: “Praten over geloof met ongelovigen is lastig. Vaak ervaren we een stuk schaamte en zijn we terughoudend. Agapè heeft jarenlange ervaring met het voeren van gesprekken over geloof en zingeving met niet-christenen. Studenten spreken met studenten en sporters met sporters. Mijn drijfveer is dat iedere Nederlander het evangelie hoort, en dat iedere christen leert te getuigen van zijn of haar geloof. Je hoeft geen theoloog te zijn om een open gesprek met elkaar te voeren en te vertellen wie Jezus voor jou is. Er ligt een enorme schat in ons die we mogen delen met anderen.”

Groeiende samenwerking
Vanuit Agapè is in de afgelopen jaren een samenwerkingsrelatie ontstaan met Wilfred als voorzitter van het Nederlands Christelijk Forum en Stichting Geloofsgesprekken. Tijdens de sollicitatieprocedure met de Raad van Toezicht, Agapè Europa en het leiderschapsteam van Agapè was er wederzijds vertrouwen om de stap te nemen en Fijnvandraat als directeur aan te stellen. Hans Pruis, namens van de Raad van Toezicht: “Met het aantrekken van Wilfred Fijnvandraat als directeur van Agapè vertrouwen we erop dat dit leidt tot versterking van de organisatie, zodat er steeds meer christenen in Nederland leren om Gods liefde te delen in hun eigen omgeving. Net zoals dat gebeurt binnen Athletes in Action, StudentLife, IkzoekGod.nl en Together, waarbij het accent ligt op samenwerking in steden. Uiteraard met als doel dat iedereen in Nederland de kans krijgt om Jezus persoonlijk te leren kennen.”

Agapè
Agapè wil mensen in Nederland bereiken door enerzijds specifieke doelgroepen te bereiken via doelgroepgerichte organisatieonderdelen, zoals IkzoekGod.nl, StudentLife en Athletes in Action. Anderzijds doet Agapè dit door christenen te mobiliseren om niet-christenen te bereiken met Gods liefde. Ook werkt Agapè nauw samen met zusterorganisatie GAiN.

Meer informatie is te vinden op www.agape.nl