Gospel Discuss brengt woord en muziek samen

0
287

Gospel Discuss – Live Worship Session zendt op 30 mei om 17.00 uur een nieuw programma uit vanuit De Basiliek in Veenendaal. Het is gratis te volgen op YouTube (kanaal ElvisEdiagbonya), Instagram (Gospel Discuss) en Facebook (Gospel Discuss).

‘Gospel Discuss’ werd een paar maanden geleden gestart door de van oorsprong Nigeriaanse MrKings. Hij wil bijbelse uitleg en gepassioneerde aanbidding bij elkaar brengen. Met gasten bespreekt hij onderwerpen waar de muziek op inhaakt – of vice versa. MrKings gaat ook in op de tekst van de liederen.
Hij kreeg enthousiaste reacties op de eerste edities van Gospel Discuss.

Aan het programma van 30 mei werken Elvis E en zangeressen Ann Michelle en Eline Bakker (bekend van haar lied ‘Jezus Overwinnaar’) mee. Het programma wordt opgenomen in De Basiliek in Veenendaal.
Een aantal nummers van de Live Worship Session van 30 mei zullen binnenkort al uitgebracht worden, waaronder het nummer I Delight In Your Word. Dit gaat over de kracht van Gods Woord op elk moment in het leven.

Zanger en producer Elvis E is enthousiast over het concept: “De passie van MrKings om zich te verdiepen in het Woord en hoe muziek het communiceert, spreekt me aan. Als ik iets zing, wil ik ook echt weten wat het betekent. Muziek spreekt zoveel talen en het krijgt nog meer impact als je die uitleg, die diepere laag, er bij krijgt. MrKings en ik zijn allebei opgegroeid met black gospelmuziek. Deze stijl komt dan ook zeker terug tijdens de sessie.”