Bedrijfsaviseur Martijn Provily nieuwe directeur bij Mercy Ships

0
242

Mercy Ships Holland heeft met ingang van 6 september een nieuwe directeur: Martijn Provily (1973). Hij volgt Marianne Havinga-Huurman op, die later dit jaar met haar gezin aan de slag hoopt te gaan op ziekenhuisschip de Global Mercy.

De uit Alblasserdam afkomstige Martijn Provily was tot zijn aanstelling als ondernemer actief op het gebied van bedrijfsadvies. Het aanbrengen van structuur in organisaties was zijn belangrijkste specialisatie. Eerder was hij als commercieel en operationeel directeur werkzaam in de maritieme sector, onder andere bij STAZO marine Equipment bv en Poly Products bv, en als international business manager bij Reikon bv.

Provily zegt dat Mercy Ships voor hem ‘hét voorbeeld van onbaatzuchtige naastenliefde’ is. Jan van den Bosch, bestuursvoorzitter Mercy Ships Holland, zegt op de website over de nieuwe man: “Met zijn intrinsieke motivatie, zakelijke achtergrond en bewogenheid vanuit Gods liefde voor de lijdende medemens past hij uitstekend in het profiel als directeur van onze snelgroeiende organisatie.’

De benoeming van Provily past in de ontwikkeling die Mercy Ships momenteel doormaakt: de uitbreiding van een naar twee ziekenhuisschepen en de daarbij benodigde verdubbeling in inkomsten en vrijwilligers.

Onder andere het Reformatorisch Dagblad had een interview met de nieuwe directeur.