Jerry Falwell roept op tot steun Trump

0
208
Volgens president dr. Jerry Falwell jr. van de Liberty University in Virginia (VS), de grootste christelijke universiteit ter wereld, hebben Obama en Hillary Clinton de wereld onstabiel gemaakt en is die op weg naar een internationaal conflict zoals nog niet eerder vertoond. Zij zijn de Chamberlains van deze tijd, verwijzend naar de Engelse premier die kort voor de Tweede Wereldoorlog na met Hitler te hebben gesproken dacht de wereldvrede te hebben gered.

Falwell is de zoon van de man die de universiteit stichtte en in de vorige eeuw aan het hoofd stond van de beweging ‘Silent Majority’ (Zwijgende meerderheid) gericht op vooral morele waarden, die in Nederland een uitloper kreeg in Evangelisch Ontwaken. Falwell jr. staat volledig achter Trump, hoewel de staf van zijn universiteit dat niet doet. Hij verwijt Obama $ 150 miljard voor Iran beschikbaar te hebben gesteld, volgens hem de staat die de belangrijkste sponsor is van het terrorisme, Israël wil verwoesten en op weg is een nucleaire macht te worden. “Dat herinnert me aan de overeenkomst die Chamberlain sloot met Hiltler in 1938”, zegt Falwell.

In eigen land hebben Obama en Clinton voor een schuld van $ 19 biljoen gezorgd, die ‘onze kinderen en kleinkinderen op de een of andere manier moeten terug betalen’, zegt hij. “Goddank, hebben we nu de gelegenheid een sterke leider te kiezen, die niet bang is de vijand bij zijn naam te noemen en met die vijand de strijd aan te binden als dat nodig is.” Doorgaan met de democratische internationale en binnenlandse beleid van Obama en Clinton zou volgens hem krankzinnig zijn door steeds opnieuw dezelfde fouten te maken, in de verwachting dat er een ander resultaat uitrolt.

Hij zegt voor Trump te hebben gekozen wegens onder meer diens liefde voor gewone Amerikanen en zijn vriendelijkheid en sterke leiderschapskwaliteiten. “Wij staan op een kruispunt waar onze eerste prioriteit moet zijn het redden van ons land. Zoals Churchill, bezit ook Trump de vastberadenheid om zijn land op de eerste plaats te stellen en nooit op te geven in een wereld die steeds vijandiger tegenover onze waarden staat.”

Falwell roept, ondanks verschillen onder de Amerikanen, op tot éénheid achter Trump. Doet men dat niet dat zal men lijden aan de consequenties daarvan, zegt hij. Als Clinton de volgende leden van de Hoge Raad aanwijst, zal de grondwet zo worden herschreven dat die niet meer overeenkomt met wat ooit de opstellers ervan bedoelden, waarschuwt hij. Een stem voor Trump en diens Republikeinse partij is volgens hem een stem voor meer vrijheid en minder overheid, voor nationale veiligheid, een verantwoord immigratiebeleid en het bestrijden van radicaal islamitisch terrorisme.