Kerktent van ‘slangenpastor’ afgebrand

0
230
Fanatieke tegenstanders hebben een tent in het Zuid-Afrikaanse Soshanguve tot de grond toe laten afbranden, die werd gebruikt door de gemeente van de omstreden, zelf benoemde profeet Penuel Mnguni. Hij kwam vorige maand in het nieuws doordat hij leden van zijn End Times Disciples Ministries (eindtijd discipelen bediening) reptielen liet eten. Sommigen van hen vertelden later dat slangen veranderden in chocolade.

De brandstichters behoorden tot de organisatie die bekend staat als Economic Freedom Fighters (EFF). Diverse media meldden dat die zondag in de kerk Mnguni zochten, maar hem nergens konden vinden. Vervolgens staken zijn de aanbiddingsruimte in brand.

De politie van Johannesburg zegt tegen de EFF een zaak voor te bereiden wegens openbare geweldpleging. EFF leden zwoeren de ‘slangen pastor’ een koekje van eigen deeg te geven door hem te dwingen slangen en ratten te eten, waarmee hij zijn geloofsgemeenschap wilde voeden.

Ondanks de brand hebben gemeenteleden laten weten door te gaan met hun bijzondere vorm van erediensten, meldt Christian Post.

Volgens de tv-zender Eyewitness News in Afrika is Mnguni in juli gearresteerd, nadat de landelijke organisatie van dierenbeschermers hem beschuldigde van dierenmishandeling. Hij werd op borgtocht vrij gelaten, in afwachting van een nieuwe zitting van de rechtbank. Het nieuws ontstond doordat de kerk foto’s op internet had geplaatst van het eten van slangen.