Open brief aan Clinton over minachting christenen

0
181
In een open brief hebben christelijke leiders, zowel rooms katholieke als evangelische, samen Hillary Clinton gevraagd om excuses voor in e-mails door haar campagneteam gemaakte opmerkingen. Die e-mails zijn door WikiLeaks naar buiten gebracht. Zij maken rooms katholieken en evangelische christenen belachelijk, bevatten snierende opmerkingen en vernederen hen, staat in de brief.

‘Als christelijke leiders, katholieke en evangelische, uiten we collectief onze verontwaardiging over de vernederende en verontrustende retoriek, gebruikt door mensen binnen de campagne en door minister Clinton, waarmee in verband met de campagne onze gemeenschappen worden beschreven’, staat er in de door tientallen – onder anderen Franklin Graham en Paula White – getekende brief.

Zij vinden het vooral alarmerend dat voorzitter John Podesta van de Clinton Campagne denigrerende e-mails van Jennifer Palmieri, Director of Communications voor de Clinton campagne, aan zijn centrum ‘voor Amerika’s vooruitgang’ stuurde. “Het is onvergeeflijk, schaamteloos en on-Amerikaans”, zeggen de ondertekenaars.

Ondanks kenmerkende theologische verschillen tussen evangelikalen en rooms katholieken, hebben die een breed gedragen wederzijds respect voor elkaar, voegen zij er aan toe. En beide gemeenschappen maken zich zorgen over de gedachten die in het kamp van de presidentskandidate over hen leven. De WikiLeaks e-mails onthullen minachting voor alle traditionele christenen en de ondertekenaars van de open brief dringen er bij Clinton op aan zich te verontschuldigen voor de kennelijk bij haar medewerkers aanwezige ‘christenfobie’.