‘Regering Obama meest antichristelijke in geschiedenis VS’

0
186
Het katholiek Nieuwsblad haalde de republikeinse presidentskandidaat Mike Huckabee aan, die de regering Obama de meest antichristelijke in de geschiedenis van de Verenigde Staten heeft genoemd.

Aanleiding was de uitnodiging van het Witte Huis aan transgenderactivisten, een homobisschop en voorstanders van abortus en euthanasie voor een ontmoeting met paus Franciscus. Volgens Huckabee een “totaal gebrek aan klasse” en “een nieuw dieptepunt voor een regering die als de meest antichristelijke de Amerikaanse geschiedenis in zal gaan”.

Op de lijst van gasten die de paus afgelopen woensdag bij zijn bezoek aan het Witte Huis mochten begroeten stonden onder anderen zuster Simone Campbell, directeur van een ‘katholieke’ organisatie die abortus en euthanasie goedkeurt en de eerste openlijk homoseksuele episcopaalse bisschop Gene Robinson. Daarnaast stonden ook verschillend LGBT-activisten (Lesbian, Gay, Bisexual, Transgender) op de lijst. Volgens de Wall Street Journal heeft het Vaticaan herhaaldelijk bezwaar gemaakt tegen de samenstelling van de lijst.

Huckabee noemt de “gepolitiseerde” gastenlijst een “belediging voor miljoenen katholieken”. “Waarom gaat de president extreem ver in het accommoderen van moslimterroristen maar toont hij niets dan minachting voor christenen?”

In een reactie liet het Witte Huis weten dat er tevoren “geen theologische test” is opgelegd waar de genodigden voor de ontmoeting met de paus aan moesten voldoen. De woordvoerder verwierp het verwijt dat de regering Obama “antichristelijk” zou zijn. De kritiek op de gastenlijst noemde hij voorbarig “omdat er nog 15.000 andere mensen zijn”. “De diversiteit van de grote menigte weerspiegelde de diversiteit van de inwoners van dit land die geraakt worden door de leer en het handelen van deze paus.”