Vluchtelingen die christenen bedreigen moeten terug

0
173
Dat schrijft het Duitse blad Idea naar aanleiding van een gesprek met Mahin Mousapour, predikante van een Perzische gemeente in Frankfurt. Reden voor haar uitspraak is dat het aantal aanslagen van Islamitische vluchtelingen op christenen in de opvangcentra drastisch is toegenomen.

Van de meer dan een miljoen vluchtelingen die dit jaar in Duitsland worden verwacht is 80 % moslim. Mousapour vertelde Idea dat veel van de veertig leden van haar kerk, voornamelijk afkomstig uit Iran en Afghanistan, gevlucht zijn vanwege geloofsvervolging. Maar ook in Duitsland worden zij vanwege hun geloof door moslims gediscrimineerd en vijandig behandeld.

Een Afghaanse christen werd in een opvangcentrum door een moslim met een mes bedreigd omdat hij een bijbel had. De politie wist als enige oplossing te bedenken dan de man in een andere kamer zou kunnen overnachten en ’s nachts een stoel onder de knop van zijn deur moest plaatsen.

In een ander geval werden moslims, die tot het christelijke geloof zijn overgegaan, gedwongen om na het eten niet alleen hun eigen bestek schoon te maken, maar de hele keuken op te ruimen.

“Veel islamitische vluchtelingen zeggen dat alle christenen onrein zijn.” In het licht van dergelijke gebeurtenissen zegt de 57 jarige Mousapour alle politici graag te willen vragen: “Merken jullie niet dat wij voor de gek worden gehouden? Dit is een christelijk land. Het geld en de accommodatie nemen de Moslim graag, maar tegelijkertijd zien ze ons christenen als waardeloos.”