Camps4Kids biedt twee nieuwe themakampen voor kinderen aan

0
148

Christelijke kamporganisatie Camps4Kids biedt dit jaar twee nieuwe themakampen voor kinderen aan: een HistoryCamp in de bossen rond Apeldoorn en een miniZooCamp in samenwerking met dierentuin Hof van Eckberge in Eibergen.

“Afgelopen jaar hadden we bijna 200 aanmeldingen en dit jaar verwachten we opnieuw door te groeien, naar zo’n 250 deelnemers”, zegt Peter Madern van de christelijke kamporganisatie. “Naast bestaande kampen als Sailcamp en AdventureCamp hebben we daarom deze twee nieuwe thema’s bedacht om nog meer kinderen een gave ervaring aan te kunnen bieden.”

Met het HistoryCamp heeft Apeldoorner Madern een persoonlijke link. “In de bossen rond Apeldoorn ligt een dorp uit de ijzertijd, waar je kunt kennismaken met het eenvoudige leven uit die tijd. Denk aan zelf brood kneden en bakken, houthakken, vuur stoken, en dieren verzorgen. Ook kun je er ambachten leren, zoals houtsnijden, boogschieten en smeden. Ik kwam er vroeger met mijn eigen kinderen en dat waren mooie ervaringen. Het belooft echt een avontuur te worden.”

Het miniZooCamp is speciaal voor kinderen die veel van dieren houden. “Hof van Eckbergen is een mooie mini-zoo met dieren uit verschillende werelddelen en heeft een groot belevingspark. We verblijven op de Kroeze Danne, waar ook de samenkomsttent zal staan. Want bij al onze kampen staat Jezus centraal: naast alle superleuke activiteiten is onze belangrijkste insteek dat de kinderen Hem beter leren kennen”, aldus Madern.

Mozes
De organisatie werkt daartoe met een jaarthema. Dit jaar is dat ‘Mozes – en de tien regels van God’. Camps4Kids is een christelijke organisatie die nu dertien jaar christelijke kinderkampen organiseert in Nederland. Sinds vorig jaar is er in de zomer ook een TeenzCamp voor tieners. De organisatie organiseert in principe in elke schoolvakantie kampen. Camps4Kids ontving in 2021 als eerste christelijke kamporganisatie het onafhankelijke Keurmerk KinderVakantie. Meer informatie: www.camps4kids.nl.