Trinity bracht Spaanstalige single uit

0
232

De Nederlandse groep Trinity heeft onlangs een nieuwe Spaanstalige single uitgebracht. Het lied ‘Digame’ (Vertel Me) is onder andere op YouTube. Het nummer is een nieuwe versie van Trinity’s Engelstalige lied ‘Unbreakable’ uit 2016.

“Het is grappig hoe het werkt met liedteksten”, vertelt Elbert Smelt van Trinity. “Ik merk dat we vaak een songtekst willen herschrijven omdat een lied altijd een reflectie is van gedachten in een bepaalde tijd. In het geval van de Engelstalige song ‘Unbreakable’ had ik een kans om het lied nieuwe woorden te geven in het Spaans. Waarom ik het graag in het Spaans wilde schrijven? Ik groeide met mijn broers op in Peru, in Zuid-Amerika.” Daar sprak hij Spaans. “Deze taal is altijd dichtbij mijn hart blijven liggen, maar ik ben wel wat van mijn woordenschat verloren. Met de hulp van vrienden en familie hebben we deze tekst geschreven.”

Waar is God?
Het lied is nu een reflectie op de vragen die deze coronatijd oproept. “In mijn liedtekst stel ik de vraag waar God in dit alles is. Corona heeft zoveel angst, verlies van werk, ziekte en dood gebracht. Er is zoveel instabiel en pijn is overal in de wereld te vinden. We moeten de afstand tot elkaar overbruggen zoals Jezus deed. In de brief van Paulus aan de Kolossenzen staat dat Christus in ons is. Onze ogen zijn opnieuw geopend om Christus te zien in vrienden en vreemdelingen. Dat geeft vandaag de dag hoop.”