City of God

0
274

‘City of God’ is de debuut-cd van Melanie Tierce, waarin de komst van Gods koninkrijk (de hemelse stad van God, Jeruzalem) centraal staat. Ze roept in haar worshipsongs de luisteraars op in actie te komen. Zijn komst is nabij en tot die tijd zou er reden Hem te prijzen en aanbidden. Centraal staat de afhankelijkheid van God.

Melanie is zangeres, songwriter, aanbiddingsleidster en Bijbellerares. Ze kreeg landelijke bekendheid in de Verenigde Staten van Amerika in 2016.

Op deze cd wordt ze begeleidt door piano, bas, gitaar, drum, percussie en achtergrond vocals. Een boekje geeft informatie en de liedteksten, waarvan sommige door Melanie, maar ook door anderen zijn geschreven.

De cd opent op bijzondere wijze met het nummer ‘Sing’. Melanie roept gelovigen op om tot Hem te zingen en God te prijzen, want daar is alle reden toe. Dat zingen vraagt niet veel meer dan het bedenken wat Hij deed en kan dus heel spontaan zijn. De titelsong ‘City of God’ gaat over de komst van het hemelse Jeruzalem. Dan zal de schepping verbleken, terwijl de heerlijkheid van God juist zal toenemen. Het nummer ‘What love is like’ gaat over de manier waarop de Here Jezus ons geleerd heeft om met problemen om te gaan.

In ‘Simple’ zingt Melanie over het feit dat de manier waarop God ons lief heeft niet gecompliceerd is. Terwijl dat bij mensen vaak precies andersom is. Het lied ‘Hallelujah, my soul sings’ gaat over het diepe verlangen om bij Hem te zijn. Een aanbiddingslied. ‘So close’ gaat over de bijzondere nabijheid van God. Maar mogen we dichter bij Hem komen en Hem beter kennen. De huidige nabijheid stemt tot dankbaarheid. ‘Don’t ever let me go’ is een gebed aan God dat Hij de gelovige nooit meer loslaat nadat die zich aan Hem heeft overgegeven. Het nummer ‘I am your God’ gaat erover hoe God de gelovige ziet.

‘One more step’ is een bemoedigingslied. Nog een stap, want het beloofde Land is in zicht. In ‘Give us Your Heart’ wordt gevraagd om hetzelfde hart aan te leren als de Here Jezus had toen Hij op aarde was. Om op dezelfde manier met de naaste om te gaan. Het lied ‘Compelled’ gaat over Zijn liefdesverklaring voor de volken, dat zichtbaar kan worden door de gelovigen. Het langste nummer op deze cd. Het lied ‘When the stars burn out’ gaat over het einde van de wereld. Als de gelovigen voor Zijn troon zullen staan en Hem aanbidden. Dan zal de huidige schepping verbleken. Heel passend eindigt de cd met het lied ‘O death’ dat verklaart dat de Here Jezus de dood heeft overwonnen. Geïnspireerd door 1 Korinthiërs 15:54-57.

Evaluatie
Dit is een bijzondere, inspirerende cd. Melanie zingt aanbiddingsliederen met sterke teksten ingebed in een goede (rock)muziek. Ze heeft een indrukwekkende en mooie stem. Deze cd is een aanrader.


Tierce, M., City of God: Chapter 1 & 2. 2020, People & Songs, USA, Distr.: 3:16 Europe, c. 65 min., € 14,95, ISBN: 845121038101.