45.000 christenen bedreigd door vervolging

0
191
Zo’n 45.000 christenen die uit Irak naar Turkije gevlucht zijn voor de terreurgroep ‘Islamitische staat’ (IS) zullen daar te maken krijgen met discriminatie en vervolging. Dat heeft de voorzitter van de raad ter ondersteuning van de Irakese christenen in de staat Illinois (Amerika) Juliana Taimorazy, tegenover het televisiestation CBN gemeld.

Volgens haar worden christenen gewaarschuwd hun geloof vooral niet openlijk te tonen door bijvoorbeeld een ketting met een kruis te dragen. Als moslims ontdekken dat de vluchtelingen christen zijn worden zij vaak verdreven. Ook weigeren moskeeën en lokale islamitische hulporganisaties christenen te ondersteunen.
 
Veel christelijke vluchtelingen hebben als doel om door te reizen naar de Verenigde Staten, waar ze in vrede hopen te leven en hun geloof kunnen praktiseren. Maar de Amerikaanse regering doet niets om deze christenen te helpen, kritiseert Taimorazy. Ze moedigde kerken aan zich in te zetten voor de christenen in het Midden-Oosten: “Als we niets doen en als we niet gezamenlijk bidden voor de vluchtelingen in het Midden Oosten zullen er daar binnenkort geen christenen meer zijn.”

Het bestuur van de vereniging van ‘christelijke advocaten’ heeft verantwoordelijken in politiek en maatschappij opgeroepen nog meer te doen voor vervolgde christenen over de hele wereld. In een resolutie roept de organisatie ‘alle christelijke juristen’ op zich ervoor in te zetten dat christenen een humaan leven kunnen leiden en hun religie kunnen uitoefenen. Volgens een studie door het Amerikaanse Pew Research Institute uit Washington worden christenen in 111 landen gediscrimineerd en vervolgd vanwege hun geloofsovertuiging. Vooral in moslim gedomineerde landen kunnen christenen hun geloof niet vrij beleven. De vervolging varieert van gedwongen islamisering, martelingen en verkrachtingen tot moord en brandstichting en aanvallen op kerken.