China weigert christin operatie kanker

0
207
De christelijke organisatie ChinaAid is een actie begonnen om geld in te zamelen voor een verdedigster van rechten van christenen Huang Yan (47), die aan kanker lijdt. Het geld is bestemd voor haar behandeling. Een Chinees medisch team stopte een belangrijke operatie wegens haar christelijke werk.

Huang Yan stond veel gewetensgevangenen bij, zoals mensenrechten advocaat Gao Zhisheng. Volgens ChinaAid hebben mensen van veiligheidsdiensten haar in 2010 en 2012 zo geslagen dat zij haar ongeboren kinderen verloor. Een keer zouden zij de badkamer binnen zijn gekomen om haar te mishandelen, nadat zij daar net een miskraam had gekregen. Haar man was op dat moment op het bureau van de veiligheidsdienst, waar hij door de autoriteiten aan de handen was verwond.

Zij lijdt ook aan diabetes en heeft andere lichamelijke klachten. Huang liet weten dat naar haar mening de medische staf onder druk is gezet door officials om de behandeling te weigeren, wegens haar samenwerking met vooraanstaande activistische gelovigen.

ChinaAid zegt dat zij nu in een veilige omgeving is en wacht op een medisch visum uit Taiwan. Als de Taiwanese regering dat weigert, is er een plan B voor haar medische behandeling. Maar daar is wel geld voor nodig. Website: chinaaid.org