Christen gedood door Pakistaanse politie

0
176
De Pakistaanse politie heeft een christen dood gemarteld wegens zijn geloof. Een van de laatste gewelddadige incidenten tegen de christelijk minderheid in het land. Tariq Masih, getrouwde vader van zeven kinderen, werd maandag 25 januari vermoord, na misbruikt en gemarteld te zijn op een politiebureau in de stad Muridke (provincie Punjab).

Directeur Sardar Mushtaq Gill van de Legal Evangelical Association Development (LEAD) in Punjab zegt het gezin te willen ondersteunen en te streven naar gerechtigheid. Volgens de politie is het slachtoffer wel gearresteerd, maar in de cel aan een hartaanval overleden. Weduwe Rukhsana Bibi heeft een officiële aanklacht tegen de daders ingediend. Zij heten Tuheed-Ur-Rehman en Muhammad Nawaz. Namen van andere verdachten zijn nog niet vrijgegeven. Geen van hen is trouwens nog aangehouden, zei Gill tegen nieuwsdienst BosNewsLife, partner van Uitdaging.

Volgens familie van het slachtoffer heeft de politie een dood lichaam zijn woning ‘in gegooid’. Hezkial Sharafat, priester bij de Muridke Kerk, zegt dat de vrouw van Masih diep verdrietig is en niet in staat te spreken. Volgens Gill is actie nodig, omdat nu overal in Pakistan christenen en kerken gewelddadig worden aangevallen. ‘Blasfemie’ jegens de islam zou een van de oorzaken zijn. De laatste jaren zijn duizenden christenen uit het land gevlucht.