Christen vrouwen bedreigd in Egypte

0
191

Christen vrouwen die weigeren zich tot de Islam te bekeren staat ontvoering en mishandeling te wachten in Egypte, hoewel de overheid nadrukkelijk zegt de christelijke minderheid in het land te beschermen. Christenen vrezen bijvoorbeeld voor de 22-jarige Suzan Ashraf Rawy (foto), die al een maand wordt vermist en verdween toen zij naar de kerk wandelde waar zij werkt.

Lokale gelovigen denken dat zij is ontvoerd, net als twee andere jonge vrouwen die enkele dagen eerder plotseling uit hetzelfde wijk van Cairo verdwenen. BosNewsLife, christelijk nieuwsagentschap en partner van Uitdaging, meldt dat de situatie vooral moeilijk is in Al Khosous, een christelijke voorstad van Cairo. Christen vrouwen zijn daar nu te bang om uit hun huizen te komen en een vrouwenbijeenkomst in Suzans kerk werd afgelast.

Enkele vrouwen kregen zuur in hun gezicht gegooid, omdat zij geen sluiers droegen. De ontvoeringen komen na een recent incident, waarbij een moslim zou zijn neergeschoten en gedood tijdens een ruzie over geld. Een christelijke man is door de politie opgepakt en verwacht wordt dat hij wordt aangeklaagd wegens doodslag. Sindsdien is er toename van aanvallen op christenen, vooral onschuldige vrouwen in Al Khosous.

Overal in Egypte staan christenen onder druk. Eshhad, een project van het Tahrir Institute for Middle East Policy, heeft dit jaar al 36 voorbeelden van verdrukking van Kopten gevonden. In mei schoten islamitische milities minstens 28 christenen dood. Een maand eerder waren er explosies in kerken in Tanta en Alexandrië, nadat in december in Cairo door een zelfmoordaanslag mensen werden gedood en gewond.