Christin in India naakt doodgeslagen

0
208
Dood geslagen en haar naakte lichaam verbrand. Dat gebeurde met een grootmoeder die in centraal India een bedreiging voor de vrede in haar dorp Dokawaya zou zijn, omdat zij in Christus geloofde. Christenen in het gebied rouwen om haar en zien de toekomst met vrees tegemoet.

World Watch Monitor (WWM), nieuwsagentschap van Open Doors citeert lokale bronnen, die zeggen dat Samari Kasabi (55) uit haar huis werd gehaald door dorpsgenoten. Zij hadden naar haar zoon gevraagd, maar toen zij vertelde dat hij er niet was, kleedden zij haar uit en sloegen haar dood. Een paar honderd meter verderop staken zij haar lichaam in brand. De zoon vond, na te hebben ontdekt dat zijn moeder niet thuis was, bloedsporen en een zak met haar kleding. Buren vertelden hem wat er was gebeurd.

Volgens activisten voor burgerrechten hebben militante communisten, die zich Naxalits noemen, de vrouw vermoord, zoals zij ook andere christenen deden. Volgens de communisten vormden ook zoon Sukura en zijn gezin een bedreiging voor de vrede in het dorp. In India hebben zich al vaker tegen christenen gerichte incidenten voorgedaan.