Franklin Graham: bidt voor christenen Egypte

0
187
Evangelist Franklin Graham, zoon van Billy en leider van de door zijn vader gestichte organisatie, heeft er bij christenen op aangedrongen te bidden voor hun broeders en zusters in Egypte. Koptische christenen, behorend tot een van de oudste kerken, worden geregeld aangevallen. Blijkens een video van de Islamitische Staat (IS) is die er op gericht hen volledig uit te roeien.

“De Islamitische Staat stormde het huis van een loodgieter binnen en schoot hem dood voor het aangezicht van zijn vrouw en kinderen. Een paar dagen later werd een leraar dood geschoten door gemaskerde mannen. Een man werd onthoofd en een andere levend verbrand. Allemaal in de naam van de Islam”, zegt Graham.

In een video beloofde IS vorige week de aanvallen op de Koptische minderheid te intensiveren en werd die beschreven als bestaande uit ongelovigen. Graham wijst er op dat honderden christenen op de vlucht zijn geslagen om een veilig heenkomen te zoeken.

De Billy Graham Evangelistic Association wil in mei een zogenoemde World Summit in Defense of Persecution houden om te bidden voor leden van het Lichaam van Christus die lijden onder wereldse handen.