Graham: Oregon toont toenemende vervolging christenen

0
193
“Het drama van Oregon, waarbij Chris Harper Mercer (foto, met geweer) met drie pistolen, negen mensen dood schoot en zeven verwondde, is een teken van de toenemende vervolging van christenen in de Verenigde Staten”, zegt de Evangelist Franklin Graham. “Christenen worden niet alleen in Iran of het Midden-Oosten aangevallen. Dit gebeurt ook hier in Amerika”, zei de 63 jarige voorzitter van de hulporganisatie ‘Samaritan’s Purse’ op het sociale netwerk Facebook. De aanval vond plaats op de Umpqua Community College van de stad van Roseburg. Chris Harper Mercer werd gedood in een vuurgevecht met de politie.

Volgens getuigen had de moordenaar studenten gevraagd of ze christen waren. Degenen die dit toegaven moesten opstaan. “Het is goed dat u christen bent; nog één seconde, dan zul jij jouw God zien”, zei de aanvaller en schoot hen vervolgens dood. Graham zei: “De dappere leerlingen die getuigden dat ze volgelingen van Jezus zijn, werden in koelen bloede en zonder genade gedood. Jezus zei: Indien de wereld u haat, weet dan, dat zij Mij eer dan u gehaat heeft. (Johannes 15:18).”

De Amerikaanse President Barack Obama trad onmiddellijk na het voorval voor de pers en bekritiseerde opnieuw de liberale Wapenwetgeving in de Verenigde Staten: “Wij zijn het enige ontwikkelde land in de wereld, waar om de paar maanden een dergelijke amok wordt uitgevoerd.”