Kerkje verwoest door boeddhisten

0
185
De voorganger van het Kithu Sevana gebedscentrum in het noordwesten van Sri Lanka, zegt door te gaan met diensten nu het kerkgebouw van de gemeente werd verwoest door militante boeddhisten.
“Geen aanval kan ons stoppen”, zegt Kamal Wasantha. “Wij zullen onder een boom doorgaan met elkaar te ontmoeten en te bidden.” Dat meldt christelijk persbureau BosNewsLife, partner van Uitdaging. De nu zonder onderdak zittende gemeente, bestaande uit vijftien gezinnen en 20 andere gelovigen, wil geen wraak. “Wij zullen geen tegenaanval doen. Het oordeel is aan God”, zegt Kamal.

Vier dagen voor de aanval, bedreigde naar verluidt een boeddhistische monnik de christenen met een zware straf als zij doorgingen met samenkomen in hun kerkje. Bij de aanval zelf bedreigde een groep door hem geleide boeddhisten eerst verbaal de christenen en daarna met stokken, ijzerstaven en messen. En zij vernielden alles, ook al vroegen mensen de plaats van samenkomst de sparen.

Hoewel ongeveer 200 getuigen de monnik noemden en twaalf anderen als de aanvallers, blijven de daders vrij op borgtocht. Christenen brengen de aanval in verband met de boeddhistische woede over de snel groeiende kerk, die christelijke bekeringen van andere religies inhoudt. Volgens ingewijden komt men toch tegemoet aan degenen die niet willen toelaten dat boeddhisten tot geloof in Christus komen. Kamal was zelf vroeger boeddhist. “Ik kan mijn missie niet loslaten alleen wegens die aanvallen”, zegt hij. De christelijke minderheid in Sri Lanka ondervindt in toenemende mate oppositie van de kant van boeddhisten.