Patstelling in zaak Asia Bibi

0
200
De dochters van Asia Bibi blijven hoop houden. Hun moeder zit al jarenlang in de Pakistaanse gevangenis omdat ze de profeet Mohammed zou hebben beledigd. Ze werd ter dood veroordeeld, en is nu nog in afwachting van wat komen gaat. Gelukkig kan ze rekenen op internationale, diplomatieke druk van mensen die haar vrij willen krijgen. “Ik heb een sterk geloof en vertrouw dat mijn moeder snel vrij zal komen,” zegt dochter Isham tegenover CBN.

Wilson Choudhry, een leider van Brits-Pakistaanse christenen in het land denkt dat het ook wel eens zou kunnen tegenvallen. Want, zo zegt hij, nu Asia Bibi overal in de wereld zo bekend is geworden willen rechters in Pakistan hun poot stijf houden en niet zwichten voor de druk. Zeker nu de politicus Salaman Taseer, die altijd wilde dat Asia Bibi zou worden opgehangen, recentelijk is vermoord. Mensen zijn daar woedend over. “Vind maar eens een rechter die tegen haar zegt: ‘Asia, je bent vrij om te gaan.'”

Dochters Isham en Isha hebben recent hun moeder nog bezocht, al mogen ze haar tijdens het bezoek niet aanraken. “Mijn moeders geloof in God is nog altijd sterk,” zegt Isham. “Twee maanden geleden, toen ik haar nog zag, was ze in goede conditie. Ze vertelde ons dat we moesten blijven bidden en ik vertelde haar dat zij ook moest blijven bidden. Gebed is heel erg belangrijk voor ons.”

Je zou kunnen concluderen dat de zaak Asia Bibi in een patstelling is gekomen. In Pakistan zal niemand haar durven op te hangen, omdat het land onder grote internationale druk staat. Aan de andere kant zal het land haar ook niet vrij durven laten, omdat rechters dan de woede opwekken van de streng islamitische gemeenschap die haar liever dood dan levend ziet.