Veel christenen in Iran kregen celstraf

0
187
Christenen in Iran hebben gebed gevraagd voor zendelingen, voorgangers en andere gelovigen die lange gevangenis- en lijfstraffen kregen. Dat vertelden activisten aan christelijk nieuwsagentschap BosNewsLife, partner van Uitdaging.

Recent werden pastor Victor Bet Tamraz, Amin Afshar Naderi en Hadi Asgari tot lange straffen veroordeeld wegens “illegale” christelijke activiteiten, maar hun advocaat besloot deze week in hoger beroepen te gaan.

Rechter Judge Ahmadpour veroordeelde pastor Tamraz en Asgari tot 10 tien en Naderi tot 15 jaar celstraf en zij mogen twee jaar niet reizen. Dat werd maandag en dinsdag bekend gemaakt. De rechter legde Naderi en Asgari ook een borgsom van $ 60 op.

Pastor Tamraz, die een Assyrische achtergrond heeft, wordt van evangelisatie, houden van illegal huiskerkdiensten en het drukken en verspreiden van Bijbels beschuldigd.
Naderi, een voormalige moslim, zou in strijd met de nationale veiligheid hebben gehandeld en hem wordt blasfemie verweten, omdat hij de islam de rug toekeerde. Asgari, ook van de Islam bekeerd, wordt van ongeveer hetzelfde en het organiseren van huiskerkdiensten beschuldigd, meldt BosNewsLife.

Nationale veiligheid
Ramiel Bet Tamraz, zoon van de voorganger, wacht ook een rechtszaak wegens zijn betrokkenheid bij christelijke activiteiten. De vrouw van de pastor, Shamiran Issavi, moet voor de rechtbank verschijnen wegens deelname aan buitenlandse seminars en ook zij zou als kerklid de nationale veiligheid van Iran in gevaar hebben gebracht. Zij is nog vrij op borgtocht van $ 30.
Vier andere christenen kregen tien jaar celstraf wegens zendingswerk en activiteiten tegen de nationale veiligheid. Maar er werden meer straffen aan christenen uitgedeeld.