De Christelijke Associatie van Nigeria, die christenen vertegenwoordigt (zij vormen bijna de helft van de bevolking) veroordeelt de moord en vraagt zich af waarom de politie niet meer heeft gedaan om christenen te beschermen. “Dit barbarisme moet nu stoppen”, zegt woordvoerder ds. John Hayab. Hij beschuldigt de politie ervan te proberen de moord te bedekken. Ook moslimorganisaties hebben zich tegen het geweld uitgesproken en noemen het barbaars en niet islamitisch. En volgens de Nigeriaanse president Mohammadu Buhari, ook een moslim, is de moord totaal te veroordelen.
“Laten we de vrede bewaren als recht wordt gedaan”, zei hij. “Laten we leren elkaars geloof te respecteren, zodat we met elkaar in vrede kunnen leven.“ Christenen in Nigeria worden van verschillende kanten bedreigd. Dat varieert van plaatselijke aanvallen tot de wijd verspreide vervolging en slachting door extremistische groeperingen als Boko Haram. En ook de radicale moslim groepering Fulani vormt een belangrijke bedreiging. Die doodde bijna 500 christelijke boeren in de centraal Nigeriaanse deelstaat Benue in maart, in een meningsverschil over grond.
Een christelijke getuige zag hoe hele dorpen werden afgebrand door Fulani, ongeïdentificeerde lichamen van christenen werden gevonden en eigendommen waren geplunderd. “Nu wonen Fulani herders is de verlaten dorpen, ik kon niet geloven wat mijn ogen zagen.”