Weduwe van pastor gearresteerd

0
192
De weduwe van de in februari overleden voorganger Ben Gibert van de evangelische World Outreach church in Detroit werd tijdens een eredienst gearresteerd en geboeid afgevoerd. “Ze stopten mij achter in een auto en behandelden mij als een crimineel”, klaagt Charisse Gibert. Zij wilde haar overleden man als pastor opvolgen, maar de oudsten waren het daar niet mee eens.

Haar optreden in de kerk was volgens hen de schending van een mondelinge afspraak. De oudstenraad, die overigens haar gevoelens erkent, constateert dat er een slechte relatie met haar is ontstaan. “Wij hopen op herstel van de relatie”, zegt de raad. Zij zou zich in de dienst hebben misdragen.

Bishop IV Hilliard, die Ben Gibert zijn geestelijke zoon noemde, zegt dat Charisse Gibert de juiste opvolger van haar man als pastor is. Dat staat volgens hem ook in de statuten van de kerk. “De zaak dient nu voor de civiele rechter en we vertrouwen dat er spoedig een uitspraak komt”, zegt hij. Maar volgens de oudsten stierf Ben Gibert zonder dat er een plan was voor zijn opvolging. Sommige leden van de gemeente zouden blij zijn geweest met de arrestatie. Maar Hilliard vindt dit geen getuigenis, ongeacht wie van de partijen nu gelijk heeft, en noemt de manier waarop met de echtgenote van de overleden pastor wordt omgegaan droevig. “Dat een gelovige christen zich erover kan verheugen is verachtelijk.”

Ook de oudsten zeggen verdrietig te zijn over de ontstane situatie, die volgens hen heel de gemeente raakt, en hebben gebed voor zowel Charisse en haar gezin gevraagd alsook voor zichzelf gevraagd.