Zuster: Het Westen moet IS stoppen

0
187
Het westen moet de IS (Islamitische Staat) met geweld stoppen. Dit zegt de Syrisch-orthodoxe zuster Hatune Dogan (foto) in een interview met het Duitse Idea. De zuster zet zich met haar ‘Zuster Hatune Stichting’ in voor vervolgde christenen. “Als we verder toezien en afwachten komt de IS naar Europa”, aldus zuster Dogan.

De zuster roept de politiek op om in het Midden Oosten ‘beschermde gebieden’ voor christenen in te richten. “In Europa praten de mensen over dierenbescherming, maar als in het Midden Oosten christenen worden afgeslacht schijnt het iedereen koud te laten. Eens vormden de christen hier zesennegentig procent van de bevolking, nu zijn het minder dan vijf procent.”

Volgens zuster Hatune is de situatie van christenen in Syrië en Irak dramatisch slechter geworden. Je moet er hier van uitgaan dat je elk moment kunt worden beroofd of ontvoerd door de IS. Een veertien jarig meisje dat bevrijd werd uit de handen van IS vertelde haar dat ze in twee maanden tweehonderdtachtig keer werd verkracht.