Coach maakt podcast

0
224

Coach Erika Koelewijn begon enkele maanden geleden met een podcastserie onder de naam HartLuisteren. De afleveringen gaan over Bijbelverhalen en zijn gericht op dezelfde soort mensen die naar Koelewijns praktijk Heal Your Heart komen.

De podcast bevat oefeningen in bijvoorbeeld stilte ervaren en luisteren aan de hand van figuren en verhalen uit de Bijbel. Koelewijn werkt met visualisatie en het voorstellingsvermogen. “Mijn verlangen is om mensen zo dichterbij het liefdevolle hart van de Vader te brengen.”

Over hoe het idee voor de podcast ontstond zegt ze: “In mijn praktijk werk ik al jaren met voorstellingsvermogen en visualisatieoefeningen waarbij ik Jezus, de Vader en of de Heilige Geest uitnodig in de pijn, de blokkade of het trauma. Emoties en gevoelens zijn veelal verbonden met beelden. Als we willen dat onze emoties veranderen, is het van belang dat de beelden erachter veranderen. Vader God wil ons die geven, waardoor heling, genezing en bevrijding plaatsvinden.”

Van team en organisaties kreeg ze in toenemende mate vragen om daarover een avond te verzorgen. Ze had ook een training ontwikkeld, ‘Voorstellingsoefeningen in de praktijk’ én: “ik kreeg steeds vaker de vraag om audio-opnames te maken en beschikbaar te stellen. In 2021 ben ik daarmee aan de slag gegaan.”

Vaderhart
Wat ze met de podcast wil bereiken? “Mijn verlangen is om mensen dichterbij het liefdevolle hart van de Vader te brengen. Daarnaast wil ik hen nieuwsgierig maken in de hoop dat ze (weer) zelfstandig de Bijbel gaan lezen. Ik wil de Bijbelverhalen tot leven brengen in hun eigen leven.” Vooralsnog is elke twee weken een nieuwe aflevering te beluisteren.

In de nabije toekomst wil ze ook mensen interviewen die hun ervaringen delen over wat zij in de stilte ontvangen hebben. “Ik krijg elke week meerdere reacties terug over wat Jezus aan het doen is in het leven van de luisteraars. Mensen ontvangen mooie beelden en nieuwe ervaringen, altijd precies op maat en gericht op de persoon. Zo is Jezus!”

New Age
Het heeft wel wat van mindfullnes? New Age gebruikt ook visualiseren. Erika: “Mensen gaan zich spiegelen aan de persoon die centraal staat in de podcast. Dat geeft hen moed, hoop en verwachting. Tegelijk ervaren ze dat ze niet alleen staan in hun pijn, verdriet, rouw en eenzaamheid. De luisteraar wordt uitgenodigd Jezus en God de Vader als hemelse Coach in te schakelen. Dat maakt het zo krachtig, want Hij alleen weet wat mensen ten diepste nodig hebben. En Hij wil dat geven!”

De podcast HartLuisteren is te beluisteren op Spotify en de website.