Collectief Yfeel maakt single over afscheid in coronatijd

0
281

“Door het raam zag ik je liggen, achter het glas ben jij heengegaan”, zingt William Wixley in het nieuwe lied Glashard van het muziekcollectief Yfeel waar hij aan mee werkte. Glashard vertelt het verhaal van Bianca die in coronatijd beide ouders verloor en geen afscheid van hen kon nemen. “We willen door verhalen op muziek te zetten mensen helpen met andere ogen terug te kijken op de afgelopen periode”, vertelt Wixley.

Yfeel is een groep songwriters, producers en muzikanten die ondersteund door het Cultuurmakersfonds drie verhalen op muziek heeft gezet. Glashard is de eerste single in deze serie en wordt gezongen door William Wixley en begeleid door toetsenist Chris den Dulk, bassist Eljakim Okkerse en drummer Sjoerd Krijtenburg. De single is te beluisteren via Spotify, YouTube en andere bekende streamingsdiensten.

Over het ontstaan van de song vertelt drummer Krijtenburg: “De bandleden hebben allemaal verschillende muzikale achtergronden. In het oorspronkelijke plan voor dit project lag er de intentie om in één bepaalde genre te werken. Maar juist de verhalen die we te horen kregen, hebben ons op een compleet ander spoor gebracht. We zijn gegaan voor de ziel van het liedje.”