Petitie van start tegen dreigend demonstratieverbod bij abortuscentra

0
232

De Stirezocampagne is begonnen met een petitie die ervoor moet zorgen dat het waken bij abortuscentra mogelijk blijft. Campagneleider Gerro Nap spreekt van een ‘dodelijke bedreiging van de vrijheid van meningsuiting, van vergadering en van betoging’.

Hij heeft met name GroenLinks op de korrel, die in de Tweede Kamer probeert een ‘bufferzone’ rond abortuscentra erdoor te krijgen. Binnen die zone mag dan niet meer gewaakt en gebeden worden, ‘laat staan zwangere vrouwen aanspreken’. Ook D66 zinspeelt trouwens op zo’n demonstratieverbod.

Volgens Nap gaat het om een ‘platte poging de pro-life beweging in Nederland te muilkorven’. “Als het aan Corinne Ellemeet (GroenLinks) ligt, mogen de wakers vrouwen met abortusplannen niet meer bij abortuscentra ‘lastig vallen’. Dat wil zeggen: aan wanhopige vrouwen daar een alternatief bieden, waardoor hun kindje kan blijven leven. Dat zou dan niet meer mogen!”

Volgens Nap is de abortuslobby er zo op uit om abortus ‘geheel onzichtbaar’ te maken. onder het motto wat niet weet, wat niet deert. Hat argument dat daarbij wordt gebruikt is dat de wakers vrouwen onder druk zetten, ‘zoals tendentieuze mediaberichten suggereren’.

Kwaadsprekerij

Nap schrijft nog maar weer eens dat daarvan geen sprake is. “Deze partijen deinzen voor geen kwaadsprekerij terug om voor elkaar te krijgen dat verdedigers van het ongeboren kind geen vrouwen meer kunnen aanspreken, geen kinderlevens meer redden. Moeten na de rechten van ongeboren kinderen, ook die van hun beschermers eraan geloven?”

“We staan sterk”, aldus Nap, “omdat ons uitgangspunt helder is: het waken bij abortuscentra wortelt in een grondrecht. Dankzij dat recht houden we abortus zichtbaar. Ons waken toont aan dat abortus beslist geen aanvaarde verworvenheid is. Juist dat ergert de voorstanders zo. Juist daarom proberen ze u en mij bij wet de mond te snoeren.”

De petitie is gericht aan Hugo de Jonge, minister van Zorg en vice-premier.