De muzikale fruitmand krijgt zondag nieuw team presentators

0
138

Vanaf komende zondag, 4 september, heeft het EO-radioprogramma De muzikale fruitmand een nieuw presentatieteam. Elsbeth Gruteke, Jurjen ten Brinke en Tirza van der Graaf gaan het programma mee presenteren. Wekelijks wordt Gerja Wolf door een van hen ondersteund.

De muzikale fruitmand is een van de langstlopende programma’s op de Nederlandse radio en in al die tijd nagenoeg onveranderd gebleven. Meer dan vijftig jaar staat het programma bekend als hét verzoekprogramma voor psalmen, lofzangen en christelijke liederen. Gerja Wolf is sinds juni de vaste presentator, na het vertrek van Tjitske Volkerink.

Bij wijze van aftrap zijn zondag alle vier van de partij. Het programma is iedere zondag van 18.00-22.00 uur te horen op NPO Radio 5.

Bid, dank, bewonder
Jurjen ten Brinke is o.a. presentator van het nieuwe EO-programma Bid, bedank, bewonder, dat eveneens vanaf 4 september (9.15 uur) zijn opwachting maakt. Het is onderdeel van de vernieuwde EO-tv-programmering op de zondagmorgen op NPO 2. Nederland zingt op zondag (11.05 uur) komt terug in een nieuw jasje (gepresenteerd door Mirjam Bouwman). Daarnaast keert maandelijks de BEAM Kerkdienst terug. De eerste is op 25 september.

Bid, bedank, bewonder is een nieuw programma waarin Giovanca Ostiana, Marleen Stelling en Jurjen ten Brinke in gesprek gaan met inspirerende Nederlanders over kantelpunten in het leven waarop gebed, dankbaarheid en bewondering centraal stonden. In de eerste uitzendingen van zijn professor Erik Scherder, Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Pieter-Jaap Aalbersberg en de Surinaams-Nederlandse cardioloog Harriëtte Verwey te gast.

Foto: Fruitmand-presentatrice Gerja Wolf. | © Willem Jan de Bruin