Doorgaan EO-Jongerendag in 2022 afhankelijk van fondsenwerving

0
200

Omdat de EO zijn Jongerendag niet langer volledig uit eigen middelen kan betalen, start de organisatie EO BEAM een fondsenwervingscampagne. Van het welslagen daarvan hangt het af of ook in 2022 weer een EO-Jongerendag wordt gehouden.

De EO zegt bij monde van directeur Arjan Lock voor de komende jaren hoge ambities te hebben. “Daarin zijn we afhankelijk van het geld dat leden en donateurs aan de EO geven.” De campagne richt zich op ouders, grootouders, oud-bezoekers van de EO-Jongerendag, en bedrijven.

Joram Kaat, gezicht van EO BEAM, presenteerde de jongste vijf edities van de jongerendag. “God komt echt dichtbij op zo’n dag”, vertelt hij. “Als EO BEAM komen we in actie om deze ervaring ook te bieden aan de jongeren van nu, die dit juist in deze periode zo goed kunnen gebruiken. Een dag waarop je samen je geloof kan delen, in begrijpelijke taal en door muziek die je raakt”.

Bij de EO zijn ze overigens optimistisch over de uitkomst van de campagne. “Mensen die de missie van de EO een warm hart toedragen, willen niets liever dan dat de EO-Jongerendag doorgaat”, aldus een woordvoerster. “Ondertussen gaan we ook in gesprek met bedrijven om te investeren. We gaan er alles aan doen om het geld op te halen en gaan er ook van uit dat het gaat lukken.”

De EO-Jongerendag bestaat sinds 1975. De prijs van een ticket houdt de EO zo laag mogelijk zodat alle jongeren in Nederland de kans krijgen hem te bezoeken.

Lees meer over de campagne op eo.nl/jongerendag.