Kolossaal marmeren kruis ontdekt in berggebied Noord-Pakistan

0
218

Onderzoekers van de universiteit van Baltisan in Skardu ontdekten vorig jaar in het nabije berggebied vlak bij de rivier de Indus een groot uit marmersteen gehouwen kruis. Het moet daar minstens 1200 jaar geleden begraven zijn.

Het kruis is ruim twee meter hoog en heeft zeker een gewicht van drie of vier ton. Men neemt aan dat dit het grootste kruis is in zijn soort, dat ooit in de omgeving is gevonden. Een Pakistaanse zendeling bracht onlangs met drie andere pastors een bezoek aan de vindplek. Ze waren diep onder de indruk.

Ze moesten denken aan de woorden van Jezus, toen de Farizeeën hem vroegen om de discipelen te laten zwijgen bij zijn intocht in Jeruzalem: ‘Ik zeg u indien deze zwegen zouden de stenen roepen’. “Ons gebed is dat het reddend evangelie van Jezus hier nog lang en duidelijk zal klinken”, aldus het (Nederlandse) verslag van het bezoek.

De vier mannen waren in het koude en onherbergzame noorden van Pakistan om daar het werk te bezoeken van de plaatselijke pastor. Hij is een oud-student van hun Bijbelcollege, en stichtte er veertien jaar geleden een gemeente. De kerk komt samen op een militaire basis en dat heeft zijn beperkingen. Daarom wordt nu uitgekeken naar een eigen stuk grond waarop gebouwd kan worden. “Maar de prijs voor land is hoog en dan nog het bouwen van een kerk…”