Eline Hoogeboom: het draait n i e t om ons kunnen, succes en falen

0
222

Eline Hoogenboom wil in de nieuwe podcast die zij is gestart, eerlijke verhalen voor het voetlicht brengen van prominente gasten die eerlijk zijn over hun eigen onvolkomenheden en hun lessen delen over het niet perfecte leven.

De eerste gast in de podcast is Kees van Ekris, predikant en bekend van de Eerst Dit podcast. Eline Hoogenboom (36), ondernemer, oprichter van Huis van Belle en Villavie en hoofdredacteur van Sestra mama: “Ik geloof erg in de kracht van kwetsbaarheid en maak me daar sinds het verschijnen van mijn boek #Notsoperfect op social media hard voor.”

Over haar motief zegt ze: “Ik zie om me heen hoe mijn generatie maar ook die daaronder en daarboven, worstelt met de meritocratie waarin we leven: alles draait om ons eigen kunnen, ons succesvol zijn en ons falen. En dat zorgt voor keuzestress, voor enorme druk en voor ongezond perfectionisme. Ik vraag me vaak af waarom we, juist als gelovigen, genade niet een grotere rol laten spelen en waarom we, ikzelf ook, de lat zo hoog leggen. Tegelijkertijd zie ik de worsteling van veel vrouwen, door mijn werk voor Villavie, in huwelijken, in banen, in families.”

Kees van Ekris stelt in zijn bijdrage dat we veel meer moeten accepteren dat lijden bij het leven hoort. Het gaat om kleine daden van verzet, zegt hij, die we moeten verrichten in een maatschappij die draait om succesvol zijn.

De niet zo perfecte podcast is te vinden in alle podcastapps zoals Spotify en Apple podcast. Eens per maand verschijnt een nieuwe aflevering. Hierbij een link naar de website waar de podcast ook te vinden is.