Onderzoek naar geloofsbeleving christenen op en in hun werk

0
202

Om christenen beter te kunnen ondersteunen op hun werk is Stichting Encour op zoek naar 4000 mensen die aan een enquête willen deelnemen. De vragenlijst is onderdeel van een groot onderzoek naar hoe christenen geloof op hun werk beleven.

“Werk is heel belangrijk in ons leven”, schrijf initiatiefnemer Maarten Pijnacker Hordijk. “Als we een fulltime baan hebben besteden we er wel 1600 uur per jaar aan, en dat soms veertig jaar lang. Maar naast betaald werk is er ook onbetaald werk. Iedereen heeft immers zijn bezigheden: een huisvrouw/man, studenten, werkzoekenden, vrijwilligers en gepensioneerden. Allemaal zijn ze op de een of andere manier bezig met werk.”

Encour wil mensen helpen ‘groeien naar financiële vrijheid’ en werkzoekenden te ondersteunen. Het onderzoek moet daar verder aan bijdragen. Invullen van de enquête (24 meerkeuzevragen) neemt zo’n zeven minuten in beslag. Hij loopt tot 1 september en te vinden via www.is.gd/geloof.

“Voor een goed en representatief beeld hebben we minstens 4000 mensen nodig die even die enquête invullen, en dat is best veel”, aldus Pijnacker Hordijk. Hij hoopt daarom dat zoveel mensen het bericht ookdoorgeven aan familie, vrienden enkennissen.

Een interview met Pijnacker Hordijk hierover is te beluisteren via  www.is.gd/grootnieuwsradio (daarna doorklikken naar de veilige OneDrive website met url https://1drv.ms/v/…). Ook kan de digitale stand van Christen-zijn-op-je-werk nog bezocht worden, via ikganaaropwekking.nl/#mission-plaza.

(Foto: Pixabay/Maria Godfrida)