Wouter van de Fliert nieuwe directeur Near East Ministry

0
220

De Near East Ministry (NEM) heeft per 1 januari 2022 een nieuwe directeur. Het is Wouter van de Fliert. Hij volgt Piet (en Alice) Jonkers op, die betrokken blijven bo het NEM-werk in en voor het Midden-Oosten.

Van de Fliert kent het Midden Oosten goed doordat hij er vele jaren gewoond heeft. Zijn geloofsavontuur begon op achtjarige leeftijd in een kinderkamp bij In de Ruimte in Soest, enkele jaren later gevolgd door een roeping om zendingsarts te worden, naar aanleiding van een preek van Anne van der Bijl.

Zo werkte hij onder de bedoeïenen in Jordanië, in Cambodjaanse vluchtelingenkampen in Thailand en in een zendingsziekenhuis in Jemen. In 2003 werd hij door Defensie uitgezonde naar Irak. De afgelopen jaren werkte hij voor de NAVO in Amerika. Samen met zijn vrouw Margot was hij een regelmatige bezoeker van Israël en speciaal van het Loofhuttenfeest daar. Hun hart ligt bij ‘de nakomelingen van Abraham, de Joden en de Arabieren’.

Van de Fliert beschikt over jarenlange bestuurlijke en leidinggevende ervaring. Hij zal zich eerst de de organisatie in Voorthuizen gaan inwerken. “De NEM is een beweging van biddende en dienende gelovigen in Nederland en het Midden-Oosten. Ik zie uit naar doorontwikkeling van de NEM als beweging van Reveil en dat een steeds groter aantal NEM’ers Gods liefde uitdragen in het Midden-Oosten.”