Frontiers ziet in Offerfeest kans als brug naar het evangelie

0
166

Vanaf vandaag tot en met woensdag 13 juli vieren moslims het Offerfeest. Ze herdenken daarmee hoe Abraham God gehoorzaamde om zijn zoon Isaak te offeren. Naar schatting worden wereldwijd zo’n 100 miljoen dieren geofferd.

Op de feestdag staan moslimmannen op voor zonsopgang. Ze gaan naar de moskee om te bidden en naar een preek te luisteren. Daarna gaan ze naar huis om het dier te offeren namens hun hele familie. Wie het zich kan veroorloven koopt een koe, maar meestal zal het een geit, een schaap of een ram zijn.

De oudste man in de familie slacht het dier. Andere familieleden helpen door het dier vast te houden op zijn linkerzij, met zijn keel richting Mekka. Door een snelle snee in de nek, wordt zijn bloed vergoten.

Het offerfeest is het belangrijkste feest van de islam. Eid al-Adha (of ook wel Aid al Kabir) is de Arabische benaming. In Indonesië wordt het Hari Raja Haji genoemd en in Turkije Kurban Bayramı.

Gebed
Voor Frontiers is het feest aanleiding om aan christenen gebed te vragen voor hun moslim-broeders en -zusters en dat het Offerfeest als brug zal fungeren naar het Goede Nieuws van de profeet Isa.

Ook vraagt de organisatie te bidden voor moslims die deelnemen aan de hadj (7 tot en met 12 juli). Dat wanneer ze vergeving zoeken, ze Jezus zullen ontmoeten.

Foto: Unslplash/Tom Bradley