Gemeente Groei Groepen met Jakobus aan de slag

0
131

De brief van Jacobus lijkt momenteel in menige huiskring en Bijbelstudiegroep een populair onderwerp te zijn. In het komende seizoen gaan ook de Gemeente Groei Groepen (GGG) en andere huiskringen ermee aan de slag.

Het thema van het groeigroep-materiaal 2022-2023 is Leef je geloof! Het gaat over het praktisch maken van geloof. Het boekje biedt zeventien programmas om met elkaar op een persoonlijke manier het geloofsgesprek te voeren.

Peter Smilde is een van de schrijvers. Hij zegt: “Jakobus benadrukt dat het geloof niet alleen iets is van het hoofd en het hart, maar ook van de handen. Jakobus, een broer van Jezus, was eerst sceptisch, maar kwam later tot geloof. Het is een heel praktische, prikkelende brief. Hij deinst er niet voor terug om rijken de mantel uit te vegen en kwaadsprekers aan te sporen hun tong te temmen. Tegelijkertijd roept hij op tot gebed. Je kunt alleen je geloof ‘leven’ als je verbonden bent met de Bron. Verbonden dus met broeder Jezus.”

Ruim twintig jaar geeft het Evangelisch Werkverband (EW) gespreksmateriaal uit dat gebruikt wordt door groeigroepen en kringen in en buiten de Protestantse Kerk in Nederland. Leef je geloof! is te bestellen via de webshop op www.ewv.nl en verkrijgbaar bij de christelijke boekhandel.

Op (onder andere) de website van Ichtus Boekhandel is een nog veel uitgebreider aanbod van ideeën voor Bijbelstudiegroepen te vinden.