Hardlopers maken 687 medische vluchten voor MAF mogelijk

0
169

Een groep van 150 hardlopers heeft afgelopen vrijdagavond voor een bedrag van 165.000 euro bij elkaar gelopen voor de Mission Aviation Fellowship (MAF). Daarmee kunnen 687 medische vluchten worden uitgevoerd.

De sponsorloop werd gehouden op het regionale vliegveld Teuge bij Apeldoorn, over het asfalt waar normaal de vliegtuigen opstijgen en landen. In de schemering legden de deelnemers een afstand van in totaal tien kilometer af; vier rondes à 2,5 kilometer.

De deelnemers haalden tijdens deze Runway Run minstens duizend euro per persoon op en maakten daarmee medische vluchten in de jungle van Papoea-Nieuw-Guinea mogelijk. Het oorspronkelijke doel was het financieren van 500 van dergelijke ambulancevluchten. Maar de sporters bleken zulke goede fondsenwervers te zijn dat er met de binnengekomen 165.000 euro wel 687 medische vluchten georganiseerd kunnen worden.

Met vliegtuigen en communicatiemiddelen maakt MAF mensen in afgelegen bereikbaar voor hulp en het evangelie. Meer dan duizend (hulp)organisaties kunnen dankzij MAF sneller, efficiënter en veiliger hun werk doen. Elke vijf minuten stijgt ergens ter wereld een MAF vliegtuig op om te helpen

Foto © Rob Voss/MAF Nederland