Jezus kondigt zelf de komst van zijn boodschappers aan

0
157

Asad wilde graag het Goede Nieuws delen met zijn familie. Maar zijn broer Shuhul wilde er niets mee te maken hebben. Totdat God zelf door de duisternis brak. Letterlijk, in de nacht, door een droom.

Shuhul en Asad groeiden samen op en deden alles samen, hoewel ze heel verschillend waren. Shuhul was de oudste en had weinig interesse in school, Asad hield van leren. Toen hij achttien werd verhuisde hij naar de hoofdstad, waar hij was toegelaten tot een universiteit.

Asad ging er bij een verre neef wonen. Verder kende hij in de stad niemand. Hij voelde zich er eenzaam. Aan de universiteit ontmoette hij Mark, een werker van Frontiers, die er Engels onderwees. Mark en zijn vrouw Becky nodigden elke week groepen studenten uit in hun huis.

Bij zijn eerste bezoek voelde Asad zich overweldigd door de vriendelijkheid en gastvrijheid van het stel. En hij begon zichzelf vaker uit te nodigen. Telkens deelden ze verhalen over Jezus met hem. Mark stelde voor om samen de Bijbel te bestuderen. Asad was gretig om een boek te lezen waartoe hij nooit toegang had gekregen. Na een aantal weken gaf hij zijn leven aan Christus.

Maar bij zijn broer Shuhul viel dat nieuwe niet in goede aarde. Hij reageerde boos: “Hoe kun je onze familie verraden en de profeet Mohammed onteren? Kom niet terug voordat je afstand hebt gedaan van deze valse religie!”

Op een dag vertelden Mark en Becky dat ze voor een uitje langs Asads geboorteplaats zijnen rijden. Ze vroegen hem of ze onderweg zijn familie konden bezoeken. Asad stemde toe. Shuhul zou Asad misschien afwijzen, maar hij was een man van eer en hij zou nooit onaangekondigde bezoekers weigeren.

Asad begon te bidden dat God de deur voor zijn familie zou openen. Mark en Becky besloten voor hun reis ’s nachts te rijden, zodat ze in de ochtend zouden aankomen. Die bewuste nacht kreeg Shuhul een wonderlijke droom. Daarin verscheen Jezus en Hij vertelde Shuhul dat de volgende morgen twee mensen zouden komen om met zijn gezin een boodschap van waarheid te delen.

Shuhul werd wakker met een onbestendig gevoel. Hij was er altijd van overtuigd geweest dat de islam de volledige waarheid was van Gods boodschap voor de wereld. Maar als God iemand naar zijn gezin stuurde met een boodschap van waarheid, dan zou Shuhul er zeker voor zorgen dat ze die zouden aannemen…

Hoe het verhaal verdergaat is te lezen op de website van Frontiers, waar de uitgebreide versie is gepubliceerd.