Kees van Helden gaat Logos Instituut nieuwe fase inleiden

0
270

Kees van Helden is deze maand aan de slag gegaan als nieuwe directeur van Logos Instituut. Zijn aantrede wordt gezien als ‘een belangrijke stap in de verdere ontwikkeling van de organisatie’.

Logos Instituut heeft als doel om ‘heldere antwoorden te geven op grote vragen over Bijbel, geloof en wetenschap’. Het werk is in de afgelopen jaren van pionieren flink gegroeid. Logos is actief via de website logos.nl, het magazine Bijbelvast en lezingen en congressen. Logos werkt actief samen met organisaties die hetzelfde doel nastreven.

Van Helden is in het verleden nauw betrokken geweest bij een voorloper van Logos Instituut. Hij was daarnaast mede-initiatiefnemer van de landelijk verspreide Darwinfolder in 2009 en het succesvolle christelijke, populair-wetenschappelijk tijdschrift Weet Magazine. Eerder dit jaar vertrok hij als directeur voor de pro-lifeorganisatie Schreeuw om Leven.

Buiten Van Helden telt Logos nog drie medewerkers, een team van vrijwilligers en een actief meewerkend bestuur. Jan van Meerten, medewerker van het eerste uur van Logos, trad eerder deze zomer in goed overleg terug als directeur. Hij keert terug naar het primair onderwijs.